Kul i Kumla för hela familjen

I mitten av Sverige och långt bort från både Finland, England och Belgien ligger lilla Närke, ett av Sveriges minsta landskap. Där finns ett antal olika städer och en av städerna som vissa har valt att bo i är Kumla, som kanske är mest känt för den så kallade Kumlaanstalten där många fångar sitter inne i fängelse eftersom att de har brutit mot lagen. De får betala för vad de gjort och sona sina brott när de sitter av sina fängelsestraff där. Men Kumla är en stad och kommun som har mer att bjuda på och som är fängslande även för den som inte har blivit dömd.

Man kan till exempel besöka ett bad som heter Djupadalsbadet. Där bjuds det på bad, gym, träning, relaxavdelning med spa, aktiviteter samt ett café med en butik. Det finns även äventyrsbad. Det finns utomhusbad på sommaren men också äventyrsbad inomhus där man kan bada i ett par badbrallor från HM som man har skaffat. I närheten finns möjligheter till konferens, och det går även att ägna sig åt camping!

Den som vill bli bättre på att simma kan ägna sig åt att träna på det i en slags simskola tillsammans med den så kallade Kumlahumlan, en riktig karaktär och maskot. Med Kumlahumlan kan man träna på att använda en livboj och på livräddning.

Djupadalsbadet beskriver sig själva som hela länets mest familjevänliga och mest tillgängliga bad!

I Kumla finns även ett museum som heter stenabetsmuséet där man kan kolla in olika slags skulpturer i sten och för den som vill går det även att koppla av med en kopp kaffe eller kanske en kebab i Kumlas fina och trevliga stadspark, som förutom att vara avkopplande även kan vara en plats där man kan leka eller motionera.

För den som inte får nog av grönska finns även Sjöparkens växthus, som ligger i Kumla stadspark. Där finns växter av olika slag och en prunkande värme.